Oliebollen bewaren, invriezen en opwarmen


Hoe kun je oliebollen het beste bewaren? Nou, dat ligt eraan. Heb je ze gebakken op 31 december en wil je ze bewaren voor bijvoorbeeld 2 januari of wil je ze bewaren voor begin februari bij de koffie? Het is het verschil tussen normaal bewaren of invriezen!
Oliebollen bewaren

Veel mensen bewaren oliebollen in de koelkast. Toch kun je dit het beste niet doen, daar worden ze namelijk minder knapperig van. Oliebollen bewaren kun je het beste doen in een afgesloten tupperware doos of een afgesloten plastic zak. In ieder geval op een plek waar er geen verse lucht bij komt. Oliebollen blijven op deze manier ongeveer 2 dagen goed. Oliebollen worden helaas hard als ze afkoelen. Hoe kun je dat proces weer terugdraaien? Heel simpel, door ze weer op te warmen! 🙂

Oliebollen invriezen

Oliebollen moet je invriezen als je ze langer dan 2/3 dagen wil bewaren. Op deze manier blijven oliebollen twee maanden goed. Begin maart kun je de oliebollen dus nog net op-eten, als we cheaten, want februari heeft 28/29 dagen 😉 ). Als je ze wilt opeten, dan geldt hetzelfde als hierboven, verwarm de oliebollen weer om ze weer een beetje zacht te laten worden.
Oliebollen opwarmen

En het opwarmen van oliebollen, hoe doe je dat dan? Het kan op twee manieren, in de oven of in de magnetron. Oliebollen opwarmen in de oven kun je het beste doen in een voorverwarmde oven op 200 graden, 15 minuten. Oliebollen opwarmen in de magnetron kost maar 20 seconden bij 850 Watt! De ervaring leert dat het opwarmen van oliebollen in de oven toch vaak lekkerder is! Dit omdat hij dan nog knapperig wordt.