Oliebollen test


De AD oliebollentest, wie kent het niet? Elk jaar weer en sinds 1993 onderzoekt het AD de oliebollen van meer dan 150 oliebollenkraampjes in Nederland op onder andere; vetpercentage, gewicht, prijs en DPTG percentage. DPTG is een afkorting voor di en polymere trygliceriden, een afvalstof die ontstaat als men de olie langdurig verhit (oftewel, niet genoeg ververst).

Wie maakt er in 2015 de beste oliebol?

In 2012 was dit bakkerij Olink uit Maarssen, in 2013 maakte (voor de negende keer in de geschiedenis van de oliebollen test) Richard Visser uit Rotterdam de beste oliebol van Nederland, in 2014 is hij derde geworden. De winnaar van de AD oliebollentest van 2014 is bakkerij Brokking uit IJsselstein (ten zuidwesten van Utrecht). Het cijfer van de jury is een 10, uitmuntend. Er valt niets aan te merken op de oliebol. Prachtige korst, het smaakgehalte schijnt heel hoog te zijn. Een geweldige prestatie, aldus het testpanel van AD.

De uitslag van de oliebollentest 2015 laten we natuurlijk zo snel mogelijk weten!

Bakkerij Brokking

oliebollen-recept.nl